TRAGEDI JANUARI 2017

Oh My 2017 January 

Sekali lagi our Blacky di kiss oleh kereta lain..suka benor kiss blacky ya...hermm sedih ada geram pun ada..namun apakan daya..

Nak tak nak kenangan setahun lepas menjelma kembali..ni citer tahun lepas TRAGEDI JANUARI 2016

Kejadian berlaku lps LP jemput SB dari keje, 18/01/2017, Jalan Lebuh Wawasan Presint 8 (betul2 traffic lite jambatan wawasan) , Lampu traffic light MERAH kami bhentilah kan, sekali dupp dilanggor dari belakang, pompuan Chinese naik Toyota Innova ...hukhuk dahla hujan lebat dooww...
Beginilah keadaannya..dlm hujan lebat SB turun ambik gambar, nape dlm gambar x nmpk hujan ek..
LP sempat beleber ke wanita Chinese tu, amik gambor IC Lesen dia, x yah ckp byk jom gi balai..
Sampai luar pagar Balai Polis Presint 7 tu, org tu ckp x yah buat report , dia akan tanggung semua kos baiki , reason dia ..dia x nk effect NCD dia ..sbb keter dh 10 tahun juga..(hada aku kisah) dalam hati la..
SB berkeras nk buat report sbb masa tu pikir nak claim Loss Of Use so mmg report polis amat2 diperlukan. Then dia call suami dia, nasib kami baik dia setuju buat report polis.

Inilah hasilnya, bonet dh takleh tutup

Itu si adik budak callman yg duk Presint 9 , anak buah Shah yg tolong uruskan semua psl keter ni

Semalam 19/01/2017, kami cuti sbb nk hantar blacky ke bengkel di Sungai Chua & bercakap sendiri ngan tokey bengkel situ,...smoga blacky dapat disembuhkan dengan segera..huhu

buat sementara ni alhamdulillah adik LP, (kakwa) sudi pinjamkan Honda Jazz dia utk kegunaan kami..takut segan guna keter org lama2 sebenarnya..takut rosak kt tangan kami..huwaa


0 komen: