PENGALAMAN: LATIH ANAK TIDUR SENDIRI

HUHU..
sebak lak..nk citer pun sebak..haha ibu touchim lebih nih

mlm tadi abahnya mintak baik2 suruh hadeef tido dlm bilik sendiri, actually nk train dia tido sorang2 x yah bkepit tido ngan ibu abah lagi..katil tu dh makin kecik dh bila si dak hadeef makin besar ni..hihi..buas woo dia tido..sakit blkg ibu kene himpit dek dia.
Hadeef setuju nk tido sendiri..abahnya siapkan tilam bantal utk dia..seronok bukan mainla ckp konon dia dh besar dh big boleh tido sndiri..ok utk setengah jam ptama, abah ibu teman suh dia baca Alfatihah, 3 Qul, doa tido..pastu ibu gosok baju ..tinggallah abah meneman smpi abah pn tertido..kiki
Ibu malas nk teman dh, ibu masuk tido dlu..lain rasanya atas katil takde budak hadeef ni..rasa lapang je katil..haha
Pastu konon dh tido lah tu..abah dia masuk tido..x sampai 5 mnit tido sendiri...ibu..abah..hadeef takutlah...haha ape lagi langsung akut bantal balik masuk bilik ibu abah..cubaan buat pertama kali tak berjaya weh..nmpknya lps ni kene cuba train masa wiken je..kalau buat ari keje..mmg letih weh menunggu dia tido.Kelakor je bila igt semula..
Tapi apa yg ibu nak ckp kt sini adalah perasaan sebak bila 1st time anak tido asing bilik..perasaan tu lain macam weh..gayanya mcm anak pindah umah masuk sekolah asrama lak..haha drama sgt ibu!
Mesti sume ibu rasa camni kan..sebak weh

tu je nk citer..okbai nnt kita train the dragon lagi ek..eh train the Hadeef boy!
ermmm...boleh ke Hadeef tido sendiri eks???!

0 komen: