KISAH BERCUTI KE LANGKAWI 1

Decide nak gi trip ngan opismate on da spot je..beli tiket on9 pun zass zass je..kbtulan tiket MAS promosi murah skit aritu..dgn pantas tanpa berlengah kami grab..pergi ber3 je dengan tiket RM124.54 sorang pergi balik.

Kebetulan dekat2 nak pergi tu tuan tanah diserang demam denggi, maka terpaksalah menyusahkan kakzu & kakshah ber2 je booking bilik hotel ngan cari kereta sewa. Kakzu booked tempat menginap   hotel ni http://www.eaglebay.com.my/  dengan servis Traveloka. Dapat harga RM375 untuk 4 hari 3 malam..murahla kan..so RM125 je sorang..Kak shah lak carik keter sewa..dapat keter Almera dgn kos RM210 sepanjang kami berada di Langkawi tu..RM70 sorang..tugas tuan tanoh kene carik tempat2 menarik utk dilawati bila sampai di tanah Langkawi nnt..fuh dlm sakit2..pala masih dingdong kene denggi..hati melompat2 nk gi sana uolss..haha

Opkoslah i dh mintak izin Mr LP siap2..Mr LP dh lama izinkan gi bercuti ngan kwan2..pergilah berjimba2 katanya..sekali skala lepaskan...1st time tu gi jalan tanpa suami ngan anak.Sian dak hadeef kene tinggal ngan ibu, ibu terpaksa bagi alasan pergi work di Langkawi, sambil gula2kan dia ckp nnt ibu beli2..siap oder tuh nnt ibu belikan toys car...ibu beli coklat byk2 ya! hamboi bapaknya mengajor ye ckp kt sana byk coklat..tapi opkoslah ibu akan beli ya anak.

So hari kejadian Jumaat 07/10/2016, terpaksa amik timeoff ptg sbb flight kul 6 ptg..so by 3.30 dh kene naik ERL ke KLIA. Flight x delay, kami sampai sana around kul 7ptg..pastu tunggu luggage, then call owner kereta sewa..dlm 8 lebih gak kami gerak dari airport.

Tragedi menyayat hati ni berlaku kat SB ..sedih sbb tpaksa nyusahkan opismate ber2..kisahnya masa dekat KLIA lagi SB dah sakit2 gigi dah..tapi still boleh tahan..ni kesan tampalan baiki gigi yg SB buat kat KLinik gigi P8 tu..skang sakit menyerang kembali..bila dalam kapal sakit gigi tahap puaka je..sampaikan org bcakap org buat apa dh x nak amik peduli dah..sudahnya SB diamkan aje sesekali pejam mata, nk tgk movie dh x lalu dah...rasa mcm duri mencacak2 tumbuh atas kepala.Alahai gigi..geng dh ckp muka SB dh macam apa dah menahan sakit..dapat je kereta sewa terus isi minyak & carik farmasi...Merata cari farmasi ..last2 jupe kat Pekan Kuah..beli painkiller yg paling kuat tapi kene makan dlu sebelum mkn ubat..carikla lagi kedai makan..lps mkn..makan ubat barulah lega skit..Alhamdulillah dh checkin , mandi sume lega boleh tido ngan lena. Ngeri sungguh sakit gigi nih..huhu

Kisah percutian kami bermula disini :- 

0 komen: