TRAGEDI JANUARI 2016

Sedih..cannot describe..malang sungguh tak berbau..baby black kami dihentam dari belakang..Bila kita dh berhati2..org lain plak buat silap..yg utamanya kami kene terima hakikat semuanya TAKDIR ALLAH dh tertulis.

Tapi SB kene coretkan buat kenangan kami sekeluarga. Kisahnya 10/1/16  kami pulang dari Hospital Selayang slps melawat AyohDi yg masih koma di ICU. Kejadian berlaku pukul 4.10ptg dlm 10 minit slps dropped Abg Gie di KLIA2. Selepas flyover (jalan pekeliling) menurun bukit sikit tu kbanyakkan sume keter slow utk masuk ke Bulatan (lihat maps)..kami pun tgh beratur le nk masuk bulatan tu, tetiba dumm kali ptama dan dumm kali 2 menghentam Baby Black kami..jantung dh laju..sudah kene jugak keter kami..igtkan sikit je kene cium sbb impak kami kat dlm mcm org tolak kerusi aje..masa tu SB dan kak ipar duk blkg, SB memangku Hadeef yg sdg tido...Alhamdulillah mujur hadeef pn x jatuh sbb Sb grab dia kuat2...bila turun keluar keter terus ketar kaki tangan sbb Allah selamatkan nyawa kami saat tu..Alhamdulillah.
Lokasi kejadian bertanda X (merah)


Dentuman pertama Swift langgar Almera, dentuman ke2 Almera langgar kami pula..so 3 buah keter terlibat.

Beginilah keadaan Baby Black kami.

 Ni masa dh bawak ke Balai Polis Serdang utk buat laporan. Mujur baby black masih boleh gerak walaupun sistem sedikit terganggu, dia pun jadi pening..sian baby black..kalau nk menunggu 2 biji keter lagi tu ntah pukul brapa leh wat report..dahle 2 biji tu kne towing..kitaorg beredar dari balai polis dlm 6.30ptg pun diaorg masih blum sampai.
 Ini kondisi si Almera yg langgar kami (depan)
Almera (belakang)
dipandu oleh uncle yg bkerja dgn company yg ambil hantar kru cabin.
 Inilah SWIFT yg dipandu LAJU oleh student U , suprisingly ini adalah kereta kawannya sbb keter dia sndiri pun masuk bengkel.



Stress mmg stress tgk keadaan baby black , tapi dalam hati SB sgt2 bersyukur krn nyawa kami sekeluarga selamat . SB , LP, dak Hadeef dan kak ipar SB selamat cuma kak ipar terhantuk sedikit.

Nyawa lebih penting, keter boleh diganti ye dak. beringat dan berhati2 kawan2 ke mana jua anda pergi. dan paling penting!! PAKAI SEATBELT biarpun duduk di belakang.

Persamaan yg berlaku pada hari itu adalah semua kereta yg terlibat adalah kereta berwarna HITAM.


Mood : masih menanti baby black siap dibaiki...huhu..sementara tu pinjam pakai Baby yellow by kakngah

0 komen: