Semoga kamu dimurahkan rezeki dik!

Pukul 10.57 pagi (25/1/2015)

Selepas kejadian Baby Black dilanggar , bas & motor menjadi kenderaan rasmi SB sekeluarga. Hari ini kami nak melawat AyohDi di Hospital Selayang tapi kami kene naik ERL dulu ke KL Sentral then naik LRT.

Dari rumah, kami ber3 beranak berjalan kaki ke bus stop menunggu bas ke Putrajaya Central, tahan bas yg tertulis ke P/Central, tapi hampa sbb driver bas ckp dia akan ke Alamanda dulu then barulah pusing semula ke sini..kami berkira2 herm..makan masa 1/2 jam lebih lagi tuh..ok takpelah kami tunggu bas lain lah.

Dlm 5 minit, bhenti sebuah Myvi Hitam mempelawa utk menumpangkan kami ke Putrajaya Central, SB dh teragak2..ish org jahat ke ek?? takut lak rasa..skang kan mcm2 berlaku disekeliling kita. Seorang anak muda lelaki kluar dari keretanya , offer utk menumpangkan kami, dia ckp payah nk dpt bas kebetulan hari ini kan cuti extend sempena Thaipusam smlm..SB masih ragu2..MASIH ADA LAGI KE ORG BAIK CAMNI EK SKANG NI?? tapi SB setuju & redha kami akan payah dpt bas setelah anak muda itu membuka pintu blkg keretanya & mengemas brg2nya utk kami naik dgn selesa. MashaAllah baiknya hati kamu dik!! Kat situ nmpk keikhlasannya kan? Berkali2 mohon maaf sbb kereta dia bersepah dgn brg sbb dia nk pindah rumah. Mg jelas kat tempat duduk blkg keter dia penuh brg dgn toto bagai etc.

Rupanya anak muda tu dh nmpk kami tahan bas, dia dh terlanjur ke depan tapi U-turn utk tumpangkan kami...MashaAllah Syukur Ya Allah Kau hantarkan anak muda ini di saat kami kesusahan. Terima Kasih Ya Allah.

Dia ckp dia kbetulan dari Putra Damai nk ke Presint 9, so alang2 apa salahnya tumpangkan kami anak beranak. Peramah elok susun kata budaknya. Sampai di P/Central, LP tanya nk bg duit minyak, ank muda tu menolak dgn baik ikhlas tlg katanya, cuma dia minta kami doakan dia dimurahkan rezeki oleh Allah..MashaAllah..pasti dik.pasti akak doakan kamu. akak tergamam kejap lps dgr kamu ckp camtu sampai TERLUPA nk tanya nama kamu!

Tapi akak mmg igt plat number kereta kamu, InshaAllah pnjg umur kita jumpa dlm keadaan lain..InshaAllah!

Bertuah Mak kamu mengandungkan kamu dik..smoga Rahmat Allah sentiasa melindungimu..amin

Payah nk jumpa org baik skang ni..Alhamdulillah masih ada mcm anak muda ni...Alhamdulillah disebabkan dia kami dpt cpt sampai ke destinasi kami.

sekadar gambar hiasan ehsan google

0 komen: