Semoga kamu dimurahkan rezeki dik!

Pukul 10.57 pagi (25/1/2015)

Selepas kejadian Baby Black dilanggar , bas & motor menjadi kenderaan rasmi SB sekeluarga. Hari ini kami nak melawat AyohDi di Hospital Selayang tapi kami kene naik ERL dulu ke KL Sentral then naik LRT.

Dari rumah, kami ber3 beranak berjalan kaki ke bus stop menunggu bas ke Putrajaya Central, tahan bas yg tertulis ke P/Central, tapi hampa sbb driver bas ckp dia akan ke Alamanda dulu then barulah pusing semula ke sini..kami berkira2 herm..makan masa 1/2 jam lebih lagi tuh..ok takpelah kami tunggu bas lain lah.

Dlm 5 minit, bhenti sebuah Myvi Hitam mempelawa utk menumpangkan kami ke Putrajaya Central, SB dh teragak2..ish org jahat ke ek?? takut lak rasa..skang kan mcm2 berlaku disekeliling kita. Seorang anak muda lelaki kluar dari keretanya , offer utk menumpangkan kami, dia ckp payah nk dpt bas kebetulan hari ini kan cuti extend sempena Thaipusam smlm..SB masih ragu2..MASIH ADA LAGI KE ORG BAIK CAMNI EK SKANG NI?? tapi SB setuju & redha kami akan payah dpt bas setelah anak muda itu membuka pintu blkg keretanya & mengemas brg2nya utk kami naik dgn selesa. MashaAllah baiknya hati kamu dik!! Kat situ nmpk keikhlasannya kan? Berkali2 mohon maaf sbb kereta dia bersepah dgn brg sbb dia nk pindah rumah. Mg jelas kat tempat duduk blkg keter dia penuh brg dgn toto bagai etc.

Rupanya anak muda tu dh nmpk kami tahan bas, dia dh terlanjur ke depan tapi U-turn utk tumpangkan kami...MashaAllah Syukur Ya Allah Kau hantarkan anak muda ini di saat kami kesusahan. Terima Kasih Ya Allah.

Dia ckp dia kbetulan dari Putra Damai nk ke Presint 9, so alang2 apa salahnya tumpangkan kami anak beranak. Peramah elok susun kata budaknya. Sampai di P/Central, LP tanya nk bg duit minyak, ank muda tu menolak dgn baik ikhlas tlg katanya, cuma dia minta kami doakan dia dimurahkan rezeki oleh Allah..MashaAllah..pasti dik.pasti akak doakan kamu. akak tergamam kejap lps dgr kamu ckp camtu sampai TERLUPA nk tanya nama kamu!

Tapi akak mmg igt plat number kereta kamu, InshaAllah pnjg umur kita jumpa dlm keadaan lain..InshaAllah!

Bertuah Mak kamu mengandungkan kamu dik..smoga Rahmat Allah sentiasa melindungimu..amin

Payah nk jumpa org baik skang ni..Alhamdulillah masih ada mcm anak muda ni...Alhamdulillah disebabkan dia kami dpt cpt sampai ke destinasi kami.

sekadar gambar hiasan ehsan google

TRAGEDI JANUARI 2016

Sedih..cannot describe..malang sungguh tak berbau..baby black kami dihentam dari belakang..Bila kita dh berhati2..org lain plak buat silap..yg utamanya kami kene terima hakikat semuanya TAKDIR ALLAH dh tertulis.

Tapi SB kene coretkan buat kenangan kami sekeluarga. Kisahnya 10/1/16  kami pulang dari Hospital Selayang slps melawat AyohDi yg masih koma di ICU. Kejadian berlaku pukul 4.10ptg dlm 10 minit slps dropped Abg Gie di KLIA2. Selepas flyover (jalan pekeliling) menurun bukit sikit tu kbanyakkan sume keter slow utk masuk ke Bulatan (lihat maps)..kami pun tgh beratur le nk masuk bulatan tu, tetiba dumm kali ptama dan dumm kali 2 menghentam Baby Black kami..jantung dh laju..sudah kene jugak keter kami..igtkan sikit je kene cium sbb impak kami kat dlm mcm org tolak kerusi aje..masa tu SB dan kak ipar duk blkg, SB memangku Hadeef yg sdg tido...Alhamdulillah mujur hadeef pn x jatuh sbb Sb grab dia kuat2...bila turun keluar keter terus ketar kaki tangan sbb Allah selamatkan nyawa kami saat tu..Alhamdulillah.
Lokasi kejadian bertanda X (merah)


Dentuman pertama Swift langgar Almera, dentuman ke2 Almera langgar kami pula..so 3 buah keter terlibat.

Beginilah keadaan Baby Black kami.

 Ni masa dh bawak ke Balai Polis Serdang utk buat laporan. Mujur baby black masih boleh gerak walaupun sistem sedikit terganggu, dia pun jadi pening..sian baby black..kalau nk menunggu 2 biji keter lagi tu ntah pukul brapa leh wat report..dahle 2 biji tu kne towing..kitaorg beredar dari balai polis dlm 6.30ptg pun diaorg masih blum sampai.
 Ini kondisi si Almera yg langgar kami (depan)
Almera (belakang)
dipandu oleh uncle yg bkerja dgn company yg ambil hantar kru cabin.
 Inilah SWIFT yg dipandu LAJU oleh student U , suprisingly ini adalah kereta kawannya sbb keter dia sndiri pun masuk bengkel.



Stress mmg stress tgk keadaan baby black , tapi dalam hati SB sgt2 bersyukur krn nyawa kami sekeluarga selamat . SB , LP, dak Hadeef dan kak ipar SB selamat cuma kak ipar terhantuk sedikit.

Nyawa lebih penting, keter boleh diganti ye dak. beringat dan berhati2 kawan2 ke mana jua anda pergi. dan paling penting!! PAKAI SEATBELT biarpun duduk di belakang.

Persamaan yg berlaku pada hari itu adalah semua kereta yg terlibat adalah kereta berwarna HITAM.


Mood : masih menanti baby black siap dibaiki...huhu..sementara tu pinjam pakai Baby yellow by kakngah