TONTON FILEM MELAYU : POLIS EVO

Dah berkurun lamanya tak jejak panggung wayang...kali ni hati membuak2 nk tgk jugak POLIS EVO gara2 rindu kampung halaman..yelah sbb penggambaran filem ni kan 80% dibuat di Terengganu, lagilahn semangat SB nk tgk..

Kebetulan lak tahun ni raya haji weolss tak balik raya haji, beraye di sini ajo...jadi persiapan khusus takde pun, tarikh 23 Sept 2015 SB bkerja mcm biasa, tapi biasalah bila ptg mood dah kelaut, plus plan nk beli brg2 dapur sikit memandangkan hari raya haji ramai bercuti, so kedai2 konpemla tutup kan, kene la wat stok utk masak dirumah, SB amik timeoff ptg tu, dah alang2 bjln cari bahan masak, terdetik nk nengok wayang..cadangan disokong LP lak..apa lagi laju2 gi GSC Alamanda, bawak skali budak terkedek2 Hadeef tuh


Kebetulan lagi hari Rabu tiket murah..belikan skali utk dak Hadeef
Excited plak 2 boys ni nk tgk tembak2

Sebelum wayang bergelap, sempat snap reaksi pertama kali Hadeef masuk panggung!! teruja bulat mata dia tgk TV BESOR katanya...terkejut kut sound kuat2..buntang mata tgk screen..haha..satu pkataan pn x cakap..terkesima tgk screen besor ke takut bunyi sound kuat nih??


Nak tahu apa jadi for the next 5 minute???
5 minit elok lps iklan bagai..

Hadeef pun zzzzzzzzzZZZZZZzzzzzzz.sweet dreams sampai 30 minit terakhir baru bangun, adegan tembak2 mengebom bagai sikit pun x terjaga..huhu..Nasib tiket murah nak oii..kalau x rugi jer..hehe

kesimpulannya SB bagi 4.5/ 5 star utk filem nih...Alhamdulillah ada gak pengubat ketandusan filem melayu yg berbaloi utk ditonton...Kipidap Ghaz Abu Bakar pengarah POLIS EVO..dongibab buat cerita2 bagus camni..walaupun masih byk juga lagi perlu diperbaiki...but sgt2 ok buat Malaysia yg dahagakan filem berkualiti utk tontonan seisi keluarga.

Utk makluman klasifikasi filem POLIS EVO ni 13PG ya, means boleh bawa anak dgn ditemani penjaga ya! skang ni kids 3 tahun keatas dah kene byr tiket juga!

bayangkan ptg raya tu penuh panggung sampai kedepan skali koo...rupanya ramkai juga yg x balik beraya atau mmg dah bermastatuin kat sini..haha..sangup je kut sbb tiket murah hari rabu plus mmg takde program lain ptg raya kan...ramai juga parents yg bawak kids skali..riuh!

InshaAllah , SB pun suggest sape nk g tgk..pergilah..InshaAllah berbaloi..cuma jgnla expectation tinggi sangat mcm nk nengok filem aksi hollywood hokeh..blum mampu sampai ke tahap tu...cuma aksi setaraf filem Thailand Bangkok dah mmg selari dah..dah boleh challenge dah..mmg best!!


adiousssssaaaaa..Selamat Menonton!

Dah jumpa dah !!

haha..tajuk x boleh blah..jumpa apa jemah weh..

ni ha..berbulan2 SB duk peram guna jugak purse lama warna maroon yg mmg zipnya dh out tuh..akhirnya dh tiba masa berganti baru...Aritu sambil2 gi cari bateri hp ku kat IOI City Mall, masuk kedai FB Timber ni , ni clutch ke3 yg disentuh..zasss terus jatuh hati..cinta tu turun ke jiwa..haha..Mr LP pun setuju..LP pun cadangkan amik yg ni..sweet & color rare katanya..tiru cadangan seller la tuww...first time me setuju dgn cadangan LP psl purse clutch ni..selama ni i beli ikut suka mak bapak gua punya hati hokeh..cadangan dia selalu ditolak sbb i suka yg vogue..bluwekk

Mungkin jiwa ni dh semakin meningkat usia, jadi taste pun dh menurun skit..haha..mungkin..jadi inilah cinta baru SB yg akan dikelek kehulu kehilir!!






SB lagi suka sbb talinya boleh dicabut pakai..boleh sandang mcm hanbag gituw..ala2 clucth bertali.


Jenama ai x kisah..cikai2 ke, tp yg branded pun mak ok jer..asalkan kene ngan jiwa nih,..boleh letak hp, ada 3 compartment, 8 slot card, 1 utk letak syiling..yg pasti keluasan dia sesuai utk letak hp ai ..kiki


I like I like I like..harga dia murah je uolss RM59.90 aje, cari kat FB Timber kat IOI City Mall.

Terharunya hati IBU..

Kisah pagi tadi..

Berkejaran ke kedai bawah Blok C sebab nk beli karipap sedap Mak Anjang..si kenit Hadeef nk mengikut..kalau dia x ikut..mmg zass je ibu lari..tp bila dia ikut, kenelah berjalan slow2 laju..ahaahaa cane tu slow2 laju...masa turun tangga kat tepi dewan yg ada playground tu, Ibu x pimpin tangan dia..ibu biar jer dia ikut kg blkg ..masa tu ada sorang makcik juga jln blkg Hadeef, 

Sekali, gedebuk si Hadeef jatuh, kaki dia terkena ibu..but ibu ok steady jer..pusing blkg tunduk sapu2 seluar dia..cemas ibu takut dia nangis..kang pagi2 melalak..habishla ibu...ibu dh cuak dah..

Ibu duk sibuk sapu2 debu kt seluar dia, dia plak sibuk nk tgk kaki ibu..igtkan apa yg dia nk tgk..nak tahu dia cakap apa?

" Ibu sakit x? ibu sakit x?...." sambil tangan nk selak kain ibu nk tgk kaki ibu..

Owh terdiam jap ibu...ibu cover line "Ibu ok je..hadeef tu sakit x?..sian hadeef jatuh..."

"Hadeef x sakit pun..." 
" Ibu sakit x...?"

Makcik blkg tu gelak senyum jer... "Ingatkan dia yg nangis, sekali x nangis pun..."

Ibu senyum..

Terharunya ibu anak syurga berumur 3 tahun 10 bulan 2 hari ni boleh fikir nk protect ibu..huwaaa nangis hujan dalam hati...huwaaaaaa

Alhamdulillah..semoga ank ini dpt melindungi ibu , abah & keluarga hingga ke Jannah..
Ibu sayang kamu dunia akhirat 


=== Ibu Hadeef ===
03/09/2015
7.14 pagi