Ronda GM PLAZA KLANG

31.12.2012 yg lalu..penghujung tahun 2012, kami decide gi jenjalan cuci mata perabih pitih kat GM Plaza Klang..tawakkal aje pergi dari Putrajaya ni sbenarnya..nasib baik ada bantuan GPS..kalu tak ntah kemana-mana agaknya kami suami isteri..Hadeef tak bawak..gi hantar ke pengasuh dia sbb sian dia takut panas lama perjalanan..Ikut GPS masa nk sampai sana dlm 46 minit...estimated dalam 52.6 km nk sampai sana...betul ngam2 sampai ikut time dia...ala gedebak gedebuk kat sejam gak la nk sampai tu..nasib senang aje nk carik...nk sampai dah ada board besar nun ha..tulih GM Plaza Klang..kalau x nampak jugak tak tahulah..


Kami decide nk parking kt dalam GM, makk aihhh rupanya nk naik parking dia..fuh sungguh mencabar..tinggi woo..pastu ada korner2 lagi...patutla SB tgk ramai yg parking kt luar even kereta tpaksa berhujan berpanas..rupanya x nk face ngan laluan parking mercabar nih..parking mencabar ni sama je ngan laluan parking kat Kenanga Wholesale...tp selamat sampai atas...parking ni berbayar sbnarnya tp disebabkan Plaza GM ni baru bukak..so, parking is still free..
Jom layan shoplot kat sini...



 kat sini mostly byk brg2 baby..erm..sangat2 murah..mcm biasalah..hadeef yg jadik keutamaan..sambar baju dia jelah..
 Set baju Mickey tu RM50 aje, baju renang Rm35 dan set pyjamas RM18
 Pelampung itek tu RM12, LP hadiahkan 2 helai tudung ala fareeda RM30 sehelai jek, jam tangan unik Mickey ni utk SB gak..harga RM49.90, tawar dapat RM40 aje, dan..topi Mickey gak utk bby Hadeef RM8 aje..

Ni sume harga yg kami beli satu2 barangnya..kalau beli borong boleh dapat harga boom boom murah..berbaloi2...dan byk pilihan..

penat berjalan woo dalam noh..nasib baik selesa..byk lagi level dan kedai yg kami tak singgah sbenarnya..tp disebabkan dalam hati tu mmg niat nk datang lagi...so, kami decide cukup cukup sudah...ehehe cam lagu lak...cukup utk hari ini..lenkali lak yer LP..pi ground florr..byk kedai makan bawah tu, disebabkan perut tahap gaban lapor..turun eskelator, nampak Nyonya Village Cafe ni terus aje duduk...wah heaven giler dapat melabuhkan punggung kat kerusi...lenguh doww kaki nih...
Nasi Lemak Special RM7.90, Nasi Goreng Pattaya RM6.90, Root bear Float RM4.90, Ice Lemon Tea RM2.50

Kami sampai sini dalam kul 12 tghari dan gerak balik dlm kul 4 ptg...Insha Allah datang lagi nnt...
sesampai umah gi amik bos tecik Hadeef dan dia pun terus rasmikan itek berenang dia tuh..
Tak sabar nak mandi kolam kan hadeef!!! eh SB lak yg excited!!!!


1 komen:

Hung Kitkong said...

kedai manik gmklang my collection trading di 1f 30&31, 2f 120, telephone 0333251470, 0333232867, 0122803334