KENAPA DIBUANG ANAK KECIL INI..

owh tidak..subhanallah...kesiannya..Ya Allah..Kau selamatkanlah kehidupan anak kecil yg tidak berdosa ini...baca harian metro hari ini.
credit to harian metro

Kenapa kau wahai manusia durjana..sanggup membuang bayi kecil ini...tidakkah hati kecilmu tersentuh melihat betapa comelnya bayi ini...lebih2 lagi jika dia adalah darah dagingmu sendiri..tidakkah hiba walau sedikit pun terpaksa meninggalkan bayi ini di merata2, tidakkah kau sayu mendengar dia menangis menahan kesejukan dan kelaparan???
oww manusia..kali ini engkau bernasib baik krn bayi ini dijumpai oleh insan budiman..tidakkah kau sebak jika bayi ini dijumpai oleh anjing2 liar?
Ya Allah..Kau bukakanlah pintu hati insan durjana ini supaya kembali ke pangkal jalan..biarlah dia sedar...terimalah hukuman dunia..sangkallah hukuman di akhirat..mengaku lah..berjihadlah..peliharalah kebaikan anak kecil ini...

Subhanallah...sanggup engkau buang anak yg cantik comel mancung hidungnya ini...Bukakanlah pintu2 hati mereka..amin..Ya Rabbal-A'lamin

nak tahu lanjut baca sini

kenapalah mereka ambil keputusan nk buang bayi ini..malu? takut?? bimbang?? SB rasa ketakutan yg paling besar adalah MALU!!! 
kenapa sekarang br rasa nk malu???

0 komen: