KENAPA DIBUANG ANAK KECIL INI..

owh tidak..subhanallah...kesiannya..Ya Allah..Kau selamatkanlah kehidupan anak kecil yg tidak berdosa ini...baca harian metro hari ini.
credit to harian metro

Kenapa kau wahai manusia durjana..sanggup membuang bayi kecil ini...tidakkah hati kecilmu tersentuh melihat betapa comelnya bayi ini...lebih2 lagi jika dia adalah darah dagingmu sendiri..tidakkah hiba walau sedikit pun terpaksa meninggalkan bayi ini di merata2, tidakkah kau sayu mendengar dia menangis menahan kesejukan dan kelaparan???
oww manusia..kali ini engkau bernasib baik krn bayi ini dijumpai oleh insan budiman..tidakkah kau sebak jika bayi ini dijumpai oleh anjing2 liar?
Ya Allah..Kau bukakanlah pintu hati insan durjana ini supaya kembali ke pangkal jalan..biarlah dia sedar...terimalah hukuman dunia..sangkallah hukuman di akhirat..mengaku lah..berjihadlah..peliharalah kebaikan anak kecil ini...

Subhanallah...sanggup engkau buang anak yg cantik comel mancung hidungnya ini...Bukakanlah pintu2 hati mereka..amin..Ya Rabbal-A'lamin

nak tahu lanjut baca sini

kenapalah mereka ambil keputusan nk buang bayi ini..malu? takut?? bimbang?? SB rasa ketakutan yg paling besar adalah MALU!!! 
kenapa sekarang br rasa nk malu???

MENDERMA SUSU IBU

Baca harian metro pagi ni..wah tersentuh hati SB ..mulianya hati ibu ni...SB nak derma gak boleh LP??nak beramal jugalah!!
Susu ibu makin dikeluarkan makin byk penghasilannya..apa salahnya membantu bayi yg memerlukannya..SB berbesar hati jika ada pihak yang wat kempen derma susu ibu camni..bukan kita jual..tp bagi kepda bayi yg memerlukan..cam dlm contoh harian metro hari ini..ibu2 3 bayi tersebut tak dpt nk hasilkn susu..

Besar pahalanya..menolong insan lain mendapat khasiat secukupnya untuk tumbesaran..

 
Credit to hmetro.com 

Hadeef Muncung Style!!

Nanti dah besar...dah pandai membaca..dah pandai klik2 komputer seksok..baca blog ibu kamu ni ha...byk citer pasal kamu ye hadeef!!


Ni kamu wat aksi muncung cam babah kamu...suka benor wat gitu..terutama kalau bau pepe yg wangi atau busuk...

Kenapa pakai baju melayu??? hari raya kah??
BUKAN...

Sebab ibu takut baju tu dah tak muat...lagipun pakai sekali aje masa  Hari Raya tahun lepas..daripada membazir aje..ha..kamu pakailah wat baju tidor...ahahhaha..amacam best tak ibu berjimat..kihkih...

Hadeef Order Menu

Di suatu pagi nan indah di sebuah kedai makan di Seksyen 7, Bangi....

Errr..akak...saya nak order roti telur double kuah kari ngan gula ckit erk...sbb mak saya suka mkn camtu masa peknenkan saya..jadi bila saya dah kuar..saya nk rasa sendri kesedapan roti telur double tu...cepat ckit ye kak!!


Ehh..pantasnya..baguslah servis akak...ha..ok letak sini letak sini...Hadeef dah lapar nih...
 


Jangan nak berangan la Hadeef...kamu masih lagi dlm golongan yg kene mkn bubur bubur bubur hasil tangan mak kamu yer..aahahahah

Bila Hadeef ke opis lagi...

Petang selasa dah time off ptg....bapak mertua pengasuh dah tenat, Rabu lak kul 9.30 pagi pengasuh ckp yg bapak mertua dia baru meninggal...maka terpaksalah SB balik ambik Hadeef dan bawa ke opis, yelah nk time off skang tak boleh lebih 4 jam, maka timeoff dari kul 10 pagi sampai 2ptg, 2 lebih masuk opis ngan bawak hadeef  tergedek2 tuh..kepung dia ngan kotak, mainlah dia dlm workstation ibu, nasib bos gi meeting, kalau x manala SB nk campak dak tecik nih..penat main, tido..

Nyaman lena tido dlm aircond kut @letih main @ bangun kul 10pg...
Dapatlah SB mkn dan wt keje ckit..hadeef tido dari kul 3 sampai kul 5 ptg..lega..
kesian plak SB tgk kene tido camni...tp terpaksalah hadeef...
tidolah dimana2 sahaja asalkan kamu bahagia..
.Semalam Khamis kene cuti lagi ler, yelah org minta cuti x kan kita nk ckp x boleh kan..herm..uhuuu...
awal2 tahun dah 3 hari cuti melayang....boleh ke nk gi melancong macam nih???uhuuu

Ronda GM PLAZA KLANG

31.12.2012 yg lalu..penghujung tahun 2012, kami decide gi jenjalan cuci mata perabih pitih kat GM Plaza Klang..tawakkal aje pergi dari Putrajaya ni sbenarnya..nasib baik ada bantuan GPS..kalu tak ntah kemana-mana agaknya kami suami isteri..Hadeef tak bawak..gi hantar ke pengasuh dia sbb sian dia takut panas lama perjalanan..Ikut GPS masa nk sampai sana dlm 46 minit...estimated dalam 52.6 km nk sampai sana...betul ngam2 sampai ikut time dia...ala gedebak gedebuk kat sejam gak la nk sampai tu..nasib senang aje nk carik...nk sampai dah ada board besar nun ha..tulih GM Plaza Klang..kalau x nampak jugak tak tahulah..


Kami decide nk parking kt dalam GM, makk aihhh rupanya nk naik parking dia..fuh sungguh mencabar..tinggi woo..pastu ada korner2 lagi...patutla SB tgk ramai yg parking kt luar even kereta tpaksa berhujan berpanas..rupanya x nk face ngan laluan parking mercabar nih..parking mencabar ni sama je ngan laluan parking kat Kenanga Wholesale...tp selamat sampai atas...parking ni berbayar sbnarnya tp disebabkan Plaza GM ni baru bukak..so, parking is still free..
Jom layan shoplot kat sini...



 kat sini mostly byk brg2 baby..erm..sangat2 murah..mcm biasalah..hadeef yg jadik keutamaan..sambar baju dia jelah..
 Set baju Mickey tu RM50 aje, baju renang Rm35 dan set pyjamas RM18
 Pelampung itek tu RM12, LP hadiahkan 2 helai tudung ala fareeda RM30 sehelai jek, jam tangan unik Mickey ni utk SB gak..harga RM49.90, tawar dapat RM40 aje, dan..topi Mickey gak utk bby Hadeef RM8 aje..

Ni sume harga yg kami beli satu2 barangnya..kalau beli borong boleh dapat harga boom boom murah..berbaloi2...dan byk pilihan..

penat berjalan woo dalam noh..nasib baik selesa..byk lagi level dan kedai yg kami tak singgah sbenarnya..tp disebabkan dalam hati tu mmg niat nk datang lagi...so, kami decide cukup cukup sudah...ehehe cam lagu lak...cukup utk hari ini..lenkali lak yer LP..pi ground florr..byk kedai makan bawah tu, disebabkan perut tahap gaban lapor..turun eskelator, nampak Nyonya Village Cafe ni terus aje duduk...wah heaven giler dapat melabuhkan punggung kat kerusi...lenguh doww kaki nih...
Nasi Lemak Special RM7.90, Nasi Goreng Pattaya RM6.90, Root bear Float RM4.90, Ice Lemon Tea RM2.50

Kami sampai sini dalam kul 12 tghari dan gerak balik dlm kul 4 ptg...Insha Allah datang lagi nnt...
sesampai umah gi amik bos tecik Hadeef dan dia pun terus rasmikan itek berenang dia tuh..
Tak sabar nak mandi kolam kan hadeef!!! eh SB lak yg excited!!!!


Abih bersepah meja opis

4 Jan 2013, bawak dia ke opis jap sbb LP nk gi solat jumaat..harini LP cuti jaga dia sbb pengasuh bercuti start hari Rabu lagi hantar anak masuk darjah 1...

Maka dia pun jadiklah the destroyer...abih sume barang atas meja SB disepahkannya..desktop sume tunggang langgang..mcm dilanggar todak daaa..alahai anak ibu...

Ni dia berhenti jap pelik tgk gambor sapelah duk tersengih dlm desktop tu...
kat bawah ni video dia baru dapat lesen L berjalan..ihiii

  video

DAFTAR REBAT TELEFON PINTAR

Nak ler mendaftar juga...dah kerajaan nk bagi RM200 rebat...alhamdulillah kita kene terima..opss..bagi belia sehingga umur 30 aje yer...daftar kat sini komunikasibelia.skmm.gov.my...pepagi lagi SB masuk nk daftar ..punyala lama dan lembab nyerrr...yeah mesti org ramai berebut2 nk daftar lepas kerajaan umumkan takde had pembelian utk telefon pintar tu dah....yihaaa...

ni ha SB duk tunggu permohonan utk dihantar..dari pepagi tadik tak lepas2 lagik...

01.01.2013

Alhamdulillah...kita dah melangkah ke tahun baru..erm xnk citer psl azam la..sume duk citer psl  azam  kn..yg penting tujuan dan usaha nk mencapai azam mesti ada..

Wilayah Persekutuan opkosla cuti harini..SB kalau ikutkn direct cuti this week..isnin  31hb mmg amik cuti nk bersama family jln2..arini cuti..tup2 pengasuh Hadeef nk cuti rabu  sampai jumaat..x kan nk ckp xboleh kn..maka terpaksalah SB bercuti..kalau balik kg best ni kan..tp skang kt kg hujan lebat dan opkoslah jln nk balik kg byk ditutup sbb banjir +gelombang kedua banjir dah datang balik..dah musim dia nk wt camne..maka jawabnya berjimba bersenang lenanglah SB ngan bby hadeef dirumah yer smentara LP gi keje..jadik housewife la jap..eheeh..gemukla camni..SB takleh duk umah je mesti keje nk makan aje..aduyaii..

oh ya just utk  family record..harini tahun baru 1st day hadeef dpt bjalan dengan jayanya..Alhamdulillah..semoga nnt bila dia besar dia baca blog ibu dia nih dia tahu yg ibunya ni igt tarikh2 gini..