MAMY POKO dihatiku

Testimoni penggunaan diapers..

PetPet

Selepas dilahirkan terus pakaikan Hadeef diapers PetPet nih, mmg dah standby diapers ni + dapat free gift dari Hospital, so far masa dia little baby ni, sangat sesuai dipakaikan PetPet..tak bocor, aliran udara yg baik, kulit takde ruam langsung..Alhamdulillah..suka sangat pakai nih..sampaikan kalau ada sale cpt2 grab..mesti mak2 lain pun camni gak..ada sale je diapers tgk dulu kan..hihi

Bila Hadeef dah start mengganas, dah merangkak dah takle duk diam..nk menyiapkan dia selepas mandi amatlah susah..nk kene kejor dia..pegang betul, baru leh pakaikan diapers ngan sempurna..Akhirnya SB bertukar ke Mamy Poko Easy Fit Pants.. 

Mamy Poko Easy Fit Pants
Barulah senang ckit keje SB, pakaikan diapers ni cam pakai seluar aje, masa dia merangkak pun still blh kemaskan lagi..Mamy Poko ni pun mempunyai aliran udara yg baik, dan tak bocor.
Biar dah parah camne pun still tak bocor, sangat2 like!!

Baby Love Grow Pants
Saje gatal nk tukar diapers..terbeli diapers Baby Love ni sbb tgk cam best jugak, tebal ckit dari Mamy Poko, dan ada satu hari Hadeef terpaksa pakai Aishah punya diapers jenama ni gak sbb x cukup diapers yg SB bekalkan..seems like ok aje ngan Hadeef, harga lebih kurang sama aje ngan Mamy Poko.Bila beli satu pek Jumbo, try penggunaan hari2, ternyata memang x sesuai ngan kulit Hadeef, tetiba naik ruam kat bontot dia, SB bukan nk kondem Baby Love, tapi ini based on pengalaman SB pakaikan kat Hadeef..satu lagi Hadeef pakai ni bocor lah..pastu bila cam dia buang air kecik byk ckit, mula la dia cam tak selesa..

Langsung bertukar semula ke Mamy Poko sampai sekarang...
Sekadar pandangan SB..


3 komen:

IDAZS said...

salam kenal, saya pun pengguna tegar mamypoko. so far mmg tak pernah mengecewakanlah.

ingat 2nd baby nanti nak try whoopie, ramai yg kata bagus juga. kalau tak sesuai mmg mamypoko jugalah

SpekBiru said...

Salam kenal Idazs..betul kn mamy poko terbaikk setakat nih..

atulhani said...

saya guna babylove growpants.. sebab dalam kategory pants, ia sangat murah. alhamdulillah.. anak saya sesuai pakai diapers ni...