SEDEKAD BERKAPEL

cam kelakar lak..slmt ulangtahun kapel..sebenarnya dah sedekad kami bersama..hari ini pada 08/10/2002, kami secara rasminya declare..saje tepek cini nk suh ank cucu cicit tahu yg SB sanggup igt tarikh2 gini buat kenangan sepanjang hayat..

igt lagi kenangan masa nk kapel masa tu, LP siap pesan kt kawan sekelas dia minta SB turun kat cyber cafe lps maghrib, kat CC tu ada tangga besar, kat situ bebedak kolej selalu lepak2..tapi masa tu awal lagi bebudak tak melepak lagi, SB siap tunggu LP, dia dah sampai awal lagi, tapi bantai main game dulu dlm CC..kawan dia nampak SB duk tunggu kat luar, kita org bukan dating tau masa ni, tapi kononnya dating ar, ada kawan dia teman..ceh kelakor sungguh mokcik rasa..duk tepi longkang..LP kata ada nk ckp sesuatu...SB suh cakap cpt sbb ada assignment nk buat nk naik dorm dah, boleh plak dia tanya dah mkn ke, tadi gi mana, watpe..aihhh mokcik turun dah pesan kt kwn suh turun tadik kan..duk jumpa awok ler..hhiiii..sembang punyer sembang..LP ni sgt pemalu sbenarnya..dia nk propose SB suh jadik awek dia punya lah susah..

Sembang punya sembang last2 dia suh SB faham2 sendiri..mulanya SB pun tak faham..tapi fahamkan ajelah..dah dia pemalu...sampai saat ni selama 10 tahun kami bersama harungi suka duka kehidupan berdua..sampailah skang bertambah2 manis kehidupan kami dgn kehadiran bdak kecik Hadeef..dan insyaAllah adik2 Hadeef coming soon..hihi...semoga perkahwinan ini mendapat barakah dariNya..Ya Rabb rahmati kami hingga ke pintu syurgaMu Ya Rabb...

Bila diingat2 balik sangat manis kenangan2 masa dulu kan..cam kelakor pun ada..lepas dari tarikh 08/10/2002 tu kami declare awek pakwe, satu kolej tahu kitaorg kapel, kira org lain dah takleh nk kacau ar, cpt tersebar sbb kwn2 dia kabel besar..antena besar kt kolej tu, pepe cpt je tersebar..yelah kolej bukan besor mana pom..nk tergelak lah igt kenangan masa zaman kolej tuh..best best..

Buat Mr.LP..terimaksih abang sbb jaga SB dgn baik sampai ke hari ini...

0 komen: