LCD SCREEN SAMSUNG NOTE 10.1 SB KELUAR LINE PURPLE

panjangnya tajuk posting SB nih...takpe asalkan you all faham kan...

Kisahnya baru 10 hari SB beli Samsung Note 10.1 ni kan, tgh2 SB syok berfacebook, tetiba kuar satu garisan warna purple kat screen tab nih..uhhh dan cuak..apakah ini...wat derk dulu, off dulu then on balik...jadik lagi, sekali dah berapa kali on off daaa..sama jugak....alahai nape jadi camni nih..

dah garu pala...pastu google tgk apa dia kata..ramai yg kata mayb screen LCD yg rosak..SB off the gi tidur dlm keadaan tak senang hati...uhuuu..
Esoknya pepagi lg SB tipon org kedai yg SB beli tuh, kat MINES kedai dia..dia mintak SB bawak gi kedai dia dulu, dia nk tgk dulu masalah apa, then kalau perlu dia kene hantar ke Samsung Centre utk repair , disebabkan masih dlm warranty so, diaorg akan repair free, tapi offkoss takkan replace baru unless kerosakan ni berlaku dlm 7 hari slps pembelian...ni jadik selepas 10 hari pembelian...huwaa...

Petang tu juga SB dan LP gi kedai dia..sekali budak Ah Di tu takde kat kedai, suh seller lain yg tgkkan..dia kata owhh ni kene hantar Samsung Centre..aiyakkk..kalau diaorg hantarkan mayb dalam seminggu dua...adoii..org nk balik kampung la pokcik...mana leh tunggu seminggu dua dah..tak puas hati tanya diaorg apa lg alternatif yg ado..dia ckp kalau gi hantar sendiri kat Samsung Centre, mayb leh dapat terus atau sehari dua..lantas, tanyala centre dia kat mana, dia ckp yg paling dekat kat Midvalley dan kat Pandan Indah..mintak kontek no sana..hampeh..diaorg pun takdo kontek nombor...erm...servis selepas jualan sungguh menyakitkan hati yer...

Tapi SB ada amik leaflet psl Samsung Product dari kedai tu, ada nombor tipon Samsung Customer Service, dgn lajunya Sb kol tanya, barulah senang hati ckit, diaorg minta SB bawa ke Samsung Centre juga..siap bagi contact no lagi..ha..baru betul...yg terdekat adalah Pandan Indah..laju2 kitaorg gi sana, Pusat Samsung ni terletak kat Pandan Capital, store dia kat dlm tula..ala..dekat ngan Giant tuh..kn dlm tu byk kedai tipon..carilah Samsung Centre..diaorg kata diaorg blh repair, esok amik..patutnya kene tinggal dlm sehari dua jugak, tp technician diaorg kata boleh siap esok, tanyalah boleh ke replace baru..tak boleh rupanya..cuma Samsung akan repair dgn free dlm  masa setahun warranty...Redha ajelah mokcik...

Nasib baik layanan kat cini ok, jawab segala pertanyaan kita, awek2 melayu ramai keje cini, si bdak hadeef siap main mata gelak2 lagi ngan awek2 tuh..hamboii Hadeef ibu nih..gatal ye..

ok esoknye Mr. LP gi amik semula Note tu..alhamdulillah dah kembali seperti sedia kala, nasibla ada warranty lagi, kalau tak diaorg tukar LCD screen tu mahu dalam RM500 gak tuh katanya..diaorg kata dlm setahun ni kalau ada pepe just dtg je kt centre nih, diaorg akan repair+replace for free..yelah jaminan Samsung kan..

skang dah boleh guna dgn senang hati..lupa nk snap gambar note yg ada line purple tuh..


1 komen:

Hairi said...

Salam 1 Malaysia. Saya Gigahertz. Ada menawarkan khdimat membaiki laptop | Notebook screen pada harga berpatutan. Warranti 3 bulan juga disertakan. Pelbagai model screen untuk laptop Asus , Acer , HP , Compaq , Dell , Netbook 1 Malaysia , benq , dan lain lain brand .

Jika anda berminat anda boleh Whatsapp atau SMS saya di 016314620 atau lawati www.gigahertz.com.my untuk maklumat lanjut