SEMALAM DALAM SEJARAH

SELALUNYA HARI INI DALAM SEJARAH KAN..

tapi sbb kejadian semalam baru sempat nk story kat cini..jadilah semalam dalam sejarah..hihi..

Kisahnya nk gi beli barang2 dapur+nk beli brg LP nak sponsor mkn2 kat opis dia..decide gi alamanda je sbb dkt dan sume ada kat sana..boleh dinner sekali, balik keje sampai umah, bersiap laju2 nk keluar kan..sampai alamanda dlm kul 7.20 gitu, dinner KFC aje, ramai juga beratur mkn ni..terpaksalah menunggu kan..sambil beratur nk order+tunggu pesanan, Hadeef abah dia tengokkan..merengek2 juga dia..maklumla kan waktu tido dia kan..erm...tapi still ok lagi, bawak bubur carrot kentang dia SB suapkan, sibuk dia nk mkn ayam gak..mana boleh ..awal budak kecik lagi!!hihi..bagi baby bites, dicampak2 aje kebawah..saje nk dera ibu terbongkok2 ambik balik biskut tuh...alahai Hadeef..selesai mkn, jln laju2 sbb nk gi solat maghrib kat surau..SB decide jln dulu laju2..sementara SB gi solat, LP yg amik tugas jaga Hadeef, bawa dia round2 , stroller xleh berhenti, kalau tak dia marah..

seperti diceritakan LP..

duk pusing2 sampai satu ketika Hadeef dah tido sambil duduk dlm stroller tuh..seronok dibuai tolakan stroller kut..LP kesian tgk..behenti dpn kedai MPH tu, nk baringkan dia dlm stroller tuh, sekali dia menjerit menangis sekuat hati...hamikk kau..volume dia LP kata...sampai malu dia dibuatnya..agak2 ada budak menangis kuat depan MPH smlm anak SB ler tuh..hihi...LP dah tak keruan dah..pujuk2 kejap then letak balik dlm stroller tolak dia ke surau..baru bhenti nangisnya..semlm dalam sejarah kau dia nangis kuat kat public...sejarah bagi kami berdua nih..biasa dia good good aje...heheh..pengalaman jadi parents kan..nk tergelak pun ada...catatan ni sbgai rekod kenangan kami sekeluarga..senang takyah citer satu2 kat hadeef nnt, biar dia baca sendiri..hihi

selesai LP solat, kami laju2 shopping kat carrefou..tp n aik hangin gakla shopping sbb ada brg nk kitaorg nak tak lengkap..ada yg takde kt atas rak pameran...sbnarnya brg tu ada tapi dah dipacking oleh pekerja2 sbb nk ubah deko pameran..haihhh...itu takde ini takde..hangin jap..beli mana yg ada jelah..then cpt2 cabut balik...

0 komen: