APAKAH ITU??!!

Semalam, tinggal SB ngan dak Hadeef aje kat umah..LP gi main badminton ngan kasut kuning dia..dukla SB melayan Hadeef main, tgk tv..hadeef cam biasalah..merangkak keliling rumahlah dia..SB pun sambil2 duk tgk tv, masak bubur untuk Hadeef, dah siap blender sume, duk syok2 tuang2 dalam bekas makanan , Hadeef merangkak main2 kat SB kat dapur, tetiba dgr dia mengagah2, duk gelak2..cmacam ada org main ngan dia..cuak SB..SB saje tanya dia watpe tu...sambil tersengih dia tgk SB..alahai anak..dah meremang bulu roma SB nih..

Selang 2 minit, tetiba tv ter'off' ngan sendirinya...pelik??!!.nak kata Hadeef tutup, dia ada je main kat sebelah SB nih, remote ada kat atas sofa..camne nih...teragak2 nk gi tgk..tapi beranikan diri juga gi tgk...sah mmg off la tv tuh, siap kolor merah lagi mcm ada org off remote, SB amik remote then on kan balik tv, kuar lampu hijau tuh...terdiam SB jap..cuak giileesss ooo..erm..aaa...tatau nk ckp pe...

cpt2 capai hp nk kol LP suh balik cpt ckit , sekali dah dgr ada org bukak grill pintu...alhamdulillah LP dah balik...


uhuuu....cuak mokcik!!

2 komen:

zaity zaliza said...

bab tb tu pd akak biasa jer pasal tb akak slalu cam tu. tetiba tb off, tekan ler balik remote tu.

SpekBiru said...

yeke kak..ehehe..cuak jap sbb first time jadik gini..tak penah alami..hihi