TIDUR SIANG DI BULAN PUASA

credit to google

Kebiasaannya SB tido dlm bilik rehat kat opis tu time lunch..bila bulan pose ni kan..ttp takdelah hari2 kan...semalam punya kisah...SB tido dengan nyenyaknya..sbb sejuk sgt ditambah lg ngan berselimut kain batik..fuh..nyaman je rasa...sekali dgr ada org bukak pintu, biasalah bila org bukak pintu diaorg nk solat lah kut..dah pukul 2 dah nih..bilik rehat ni staff opis wat bilik solat juga..SB mmg igt nk solat awal sbb ada taklimat modul kat TP nanti kul 2.30ptg...bangunlah SB..owhh lupa kak wawa yg masuk solat tadik..duk nyembang2 pastu SB pelik naper kolor sofa ngan dinding sama ngan kain batik yg SB guna wat selimut ni?? bila org tukar? boleh plak tukar masa SB tido yer?? erm...

Rupanya SB tak bangun dr tido lagi rupanya..ok takpe..khayal kut tadik...SB selak kain batik, bangun, ada kak wawa dan kakzue dlm tu nak solat..duk sembang2 lagi..SB pelik la lagi napelah tukor kolor sofa ngan dinding ni sama ngan kolor+corak kain batik SB nih...tak puas hati nih..paling2 rupanya SB masih lagi tak bangun dari tido, dah kalut dah nim, napelah tak boleh bangun lg nih, dahla nk masuk bilik miting nih..kang lambat kang..SB tahu dah ramai dah masuk bilik solat nih solat Zohor..tapi SB still lg terbongkang atas sofa ni haa...

SB bangun lagi...keadaan sama jugak, duk nyembang2...
then baru SB perasan mmg SB tak bangun lagi...SB cuba selak2 kain batik yg menyelubungi muka SB nih, tapi kain tu tak terselak pom, eh cane nih, tolong tolong, SB berhempas pulas nk tarik kain tuh, tp still sama, lama gak rasanya SB berhempas pulas, SB istighfar, SB laungkan azan...pastu nak azan kali kedua mulut cam diplaster...pastu SB lawan2 lagi nak bangunkan diri...pastu akhirnya boleh bangun...Alhamdulillah...zappp..terus SB bangkit dari sofa tu...gi bilik air amik air sembahyang....

Apakah yg berlaku yg kat SB tadik..ngeri je kan...sblum ni penah jadi juga cam ni tp sekali aje SB bangun, tapi kali dlm keadaan camtu, SB kononnya sampai 3 kali bangun tp sebenarnya tak bangun2 lagi...
Solat Zohor dan masuk taklimat dengan muka bengkak2 bangun tido..uhuuu...adooyaii

Ya Allah..terima kasih sbb masih beri nafas untuk roh SB kembali ke jasad SB..bersyukur sangat2!!!

0 komen: