BELOK KIRI JIKA TIADA KENDERAAN


Jika anda melalui traffic light di Putrajaya atau kawasan2 sewaktu dengannya..mesti akan perasan satu sign board kecik yg ditampal di tiang traffic light " BELOK KIRI JIKA TIADA KENDERAAN"..so silalah belok jika tiada kenderaan ye...ini adalah untuk melancarkan lagi trafik sebenarnya...

Dan kekadang penduduk putrajaya terbawa2 amalan membelok jika tiada kenderaan jika berada di luar Putrajaya sekali pun..sesekali terlepas takpe..tp kalau malang tak berbau...ha..jawab sendiri..

Dan ada juga org dari luar Putrajaya atau yg tak pernah tgk sign board ni...dek kerana tak membaca sign board tu atau buat2 tak tahu...duk tunggulah traffic light bertukar ke kolor hijau..padahal yg belakang dah hon-hon bukan main dah....wt bodo aje..atau terpinga2...kenapa ek kenapa ekk org hon??? erm..alahai...ada juga yg wt bodo je duk tunggu jugak...padahal org blkg dah membara dah ni...uhuuu...tak tahu nk ckp daa..

Dan satu perangai lagi...org Putrajaya sendrilah kut..dek kerana terror sgt dah tu...org kata BELOK KIRI JIKA TIADA KENDERAAN...dah ko gi BELOK KIRI SEMASA ADA KENDERAAN jugak tu apasal???!!! carik nahas ke apa??

Alahai manusia..

0 komen: