Being a housewife for a month...

aiceh..title omputih lak..tajuk jela..citer still dlm bahasa ibunda..seronok tak terkata menjadik surirumah ni..SB amik cuti 3 bulan..1 bulan bpantang di rumah sendiri,1 bulan kemudian duk di kg..then balik semula ke rumahku syurgaku tuk merasa menjadik surirumah sepenuh masa selama sebulan..insyaAllah..ni dah 2 minggu berlalu..ada 2 minggu lg sebelum masuk keje..huwaaa..kn beh kalu duk umah je tp duit masyuk...seronok sgt duk umah..jaga anak..kemas..masak..sampai kdg xde keje rumah dah nk wt..dah settle..cari keje gak nk wat..ini rupanya keadaan surirumah..kekdg kelam kabut gak..sampai x sempat masak..ini baru ank sorang..kalu 2,3 dan lagi lagi...letih juga..mmg salute ar tuk surirumah yg menjaga anak2..bukan senang woo nk uruskan rumahtangga..sbb tu suami2 dirumah ni dan diluar sana kene hargai isteri...eheheh..yelah..sbgai penghargaan tuk isteri yg penat duk rumah..sekali sekala bawalah isteri jenjalan di hujung minggu kn..terimaksih kpd LP yg memahami sanggup bwk SB gi jenjalan sbb tahu SB penat duk umah x kuar gi mana2...walaupun dia letih bekerja..nnt bila sama2 dah keje,bila SB dah masuk keje..x taulah sempat tak nk kuar..ntah2 duk terperuk aje kt umah di hujung minggu...

Alahai..cuti da nk abis..mlsnye nk masuk keje..tp nk wt camne..demi kewajipan kpd bangsa dan negara...ceh...kalu x gi keje xdo duitnyo jang...ehehe..tp mmg SB sgt2 hargai masa2 indah duk umah jd housewife ni..bila lg dpt peluang cam ni..kalau next2 anak nnt..tak tahu dpt cuti camni lg lak..mungkin lain lak keadaannya..hihi..

Skang SB dah start wat stok EBM tuk hadeef...last 2 days before SB dan LP pergi tgk nursery yg nak hantar Hadeef bila SB keje seksok..nursery ni kt opis SB..senang SB nk jenguk2 in case anything kan..dah start ajar Hadeef minum EBM guna botol susu..dia akan terima kalau terlalu lapar..mudahan dia kn jd good boy kt nursery tu esok..SB dah ada plan kalau dia xleh terima botol susu terpaksala SB menebal muka minta excuse ngan bos nk jenguk Hadeef susukan dia 2 jam sekali...SB berazam nk susukn dia dgn susu badan sampai dia brumur 2 tahun..bahagia bila dia minum susu badan kita..selain rapatkn hubungan kita ngan anak kan...amin..

0 komen: