Tanda2 kah??

Dah 2 hari overdue...bangkit dari tido pg ni, SB rasa sakit2 kt bawah perut..bangun dan mandi cam biasa sambil kpala duk pikir, sakit kontraksi ke aku ni ekk??ke amaran palsu..mandi lalala cam biasa..siap bersyampu lagik..malah lama dr biasa..sbb lama ngat duk pikir sambil mandi..cakap kat LP..LP sibuk suh g spital la..tp SB refuse sbb x sakit sangat lg..igtkan pg ni nk masak ns goreng tp rasanya x larat, so ajak LP kuar gi mkn tghari kt luar aje..bukan setakat mkn kt luar, siap singgah secret recipe lag beli indulgence ngan blueberry cheese cake..hihi..kalau betul ni tanda nk bersalin, xdelah kempunan sgt kan!!
LP nampaknya dah risau tp SB relax aje..yelah nk tunggu betul2 sakit baru pi..sbb takut gi hospital kene balik semula..wt malu aje..hihi..ada sms teman baikku kema tanya sign yg betul nk bersalin ni..dia ada ckp la tunggu sampai betul2 sakit dulu, lagipun dia sarankan makan salindah yg SB tgh amalkan skang ni, skang ni kalau sakit kene mkn remedi B6 utk kurangkan sakit dan cepatkan bukaan..mmg SB ada pernah terbaca psl tu, mmg betul bila mkn B6 tu, sakit kurang ckit, bila SB duk diam aje, insan kecik dalam ni bukan main ligat lg..prepare nk keluarkah??hihi..teman baik SB, kema ni yg persuade SB duh mkn salindah ni..SB beli set lengkap SALINDAH..mmg bagus ubat ni, buatkan SB cergas sentiasa..kekadang sakit2 tu biasalah kn, tp serius buatkan SB sihat dan bertenaga sepanjang kehamilan ni..readers pun blh kalau nk tahu dan nk order salindah ni, ni SB promote blog dia http://dzulmaaneesa.blogspot.com/. Korang blh google lg..byk kebaikan salindah ni sbenarnya..

Skang ni tgh sakit2 ckit aje..sakit dtg sekejap2 aje..x kuat sgt..masih sempat cuci baju dan kemas dapur..SB dan tgk dulu perkembangan ni..mungkin ni contraction mungkin juga bukan..nk tunggu dan lihat dulu..

2 komen:

blackcardomompods said...

Berdebarkan tgu masa.sayapun sama.byk gak false alarm tp at the same takut real alarm.nyanye.hope your bby .xlama lgi kuar!

Salam kenal;)

SpekBiru said...

slam kenal juga..maaf lmbt ckit tgk blog..sibuk menguruskan org baru..pepe akan diupdate nnt..maklumla byk nk kene urus..sampai blog pun x sempat tgk..thanks blackcardomompods!!