BORING DI HARI MINGGU

Ahad lepas alahai borim duk umah..LP punyalah berangan nk lepak kt umah ajek..janganlah harap kan..selagi kaki SB ni larat nk jalan..x kira..nk jenjalan gak..terpaksalah LP ikutkan..eheh..oleh kerana x fokus nk beli apa..nk jalan mana..kitaorg just decide nk gi Giant Seri Kembangan, makan, cuci mata dan shopping kalau ada yg berkenan..hihi..kitaorg sampai sana lebih kurang pukul 11 pagi..perkara pertama yg kene buat adalah makan time!!SB mkn ns ayam dan LP mkn ns goreng pataya...yg paling best dpt mkn ABC aiskrim yg syedap...

Sambil makan, sempat pikir nk beli apa..teringat bakul laundry tuk baby, dustbin baby,round hanger x beli lg..bolehla sambar terus nnt dah alang2 ada kt Giant nih..otw nk ke entrance utama Giant tu, LP singgah kt kedai kamera..belek2 punya belek, review sume camera akhirnya kami terbeli kamera..asalnya nk survey aje pom..langsung terbeli tanpa berfikir panjang..SB pikir pom dah berkenan beli ajelah..dah x payah susah2 nk survey lg..dan jgn menyesal dah lepas tu hookey!!Kami berangan nk pakai DSLR sebenarnya tp memikirkn keperluan utk mengusungnya kehulu kehilir adalah terhad, dgn brg2 baby lg nnt, dgn brg kami lg, takut x terbawa pulak..lagipun x terniat lg utk jadik pro photograher..ihii..lastly kami decide tuk sambar compact camera aje..senang tuk dibawa kemana2..so, kami beli NIKON COOLPIX S2500, murah aje..kami pikir cukuplah sekadar boleh snap gambar lil cute baby nnt..insyaAllah..impian DSLR simpan dulu..nnt baby besar ckit..insyaAllah..LP dan SB berkenan kolor merah..menawan...
Selesai sambar kamera tu, baru masuk giant shopping apa yg patut..otw keluar macam biasa singgah jap kat SUBWAY..menu feberet dan wajib kalau dtg cini...SB mcm biasa CHICKEN TERAYAKI dan LP punya TURKEY BREAST..kami tapau ajek wat balik sbb still kenyang lg...

inilah aktiviti kami hujung minggu ni..duk sana sampai kul 3ptg..oklah tu nasib x sampai malam kan..ihiii...

0 komen: