40 Minggu

Kejap sgt masa berlalu..harini dah 40 minggu dah SB pregnant, 28/10/2011 dah due date dah!!..serius rasa sekejap sgt..tp inilah kenyataan..herm bilalah bby nk kuar ni ye..masih blum ada tanda2 besar lg..cuma SB sakit2 pinggang adalah..tp itu hanya amaran palsu aje..bukan betul2..kdg2 SB risau juga sbb ini pengalaman pertama,so sign tak brapa tahu..cuma tahu melalui tanya2 doc dan misi dan juga dgn pembacaan SB pasal ilmu kehamilan ni..setakat latest checkup doc cakap selepas 40 minggu due date, ada masa kecederaan selama 8 hari..atas doc yg check kita sbenarnya..setakat ni SB dan baby sihat..kalau baby x nak kuar lg, next checkup plak 01/11/2011..kalau baby nk kuar tarikh tu pun best jugak gak..tp SB tak kisah..yg penting selamat dan mudah lahirkan insan kecik ni...x sabar sgt2..tp SB dan LP sabar dan berdoa menunggu kehadirannya..excited!!

SB masih lg pergi keje harini..sume org kt opis duk risau jugak..tp SB still rasa bertenaga dan semangat..nak nak pulak kt opis ada byk keje menimbun utk disiapkan..sian lak SB punya team kalau SB tinggalkan gitu aje..jd SB gagahkan juga buat slow2 step by step..tp kkdg blur jugak sbb kene pikir byk+mengantuk yg amat sgt..SB dah byk kali dah tido kat meja opis..skang ni main bantai aje..kalau nk tido kt mana2 pun boleh..kalau dulu, bising2 jgnlah harap blh tido, skang suka hati diaorglah nk bising ke nk wtpe ke, SB tetap leh tido..nasib baiklah diaorg x amik kisah ngat ibu ngandung ni tido..tp kalau ada yg x puas hati..kalau SB tahu siapa, SB pun nk mintak maaf sbb buat diaorg x senang..tp apakan daya SB..cian ibu ngandung..sob sob..harap sume org faham kan..

Balik keje sempat lg SB ajak LP gi pasar tani kt ngan opis tu, LP ikutkan aje sbb x nk hampakan SB kan..tujuannya nk carik air kelapa fresh utk diminum, dah agak lama juga SB amalkan minum air kelapa ni..dari pembacaan dan pengalaman ibu2 lain, air kelapa ni boleh membuatkan anak kita lahir dengan bersih, maknanya x byk la selaput2 putih kt baby masa dia lahir nnt..insyaAllah...SB hanya usaha aje..yg tentukan hanya Allah yang Esa kan..SB semangat berjalan mengharungi lautan manusia kt pasar tu..semata2 nk cari air kelapa dan makan malam..harini mls nk masak dah, so beli aje makanan terus wat balik. Duk tgh2 food shopping tu, ttiba hujan berangin ngan kuat sgt, maklumla skang musim hujan di waktu ptg, ingatkn sempatlah masuk kete sblum hujan, rupanya dia nk turun dulu, hihi..SB dan LP tumpang berlindung bawah payung abg2 yg jual kebab..LP pun tlg pegangkan payung abg kebab tu takut payung tu terbang coz angin kuat cam ribut..sume org mcm2 ragam,ada yg blari, ada yg menempek2 kt bawah payung peniaga2 pasar tu..kelakar pun ada..tp terpaksa..hihi..dalam 10 minit, hujan pun reda..kami basah juga, LP kata dah alang2 basah jom teruskan aje food shopping padahal td nk balik dah tu..lepas tu kitaorg balik dan enjoy the food. Tapi enjoy sgt sbb masih boleh pergi pasar tani di usia kehamilan 40 minggu!!


Alhamdulillah dan terima kasih Allah sbb masih mengurniakan kesihatan yg baik kepada hambamu ini..

0 komen: