SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN

Happy Anniversary to my beloved husband, Mr LP..arini dah 2 tahun kami kawin..dan dah 9 tahun kami bercinta dan kawin..alhamdulillah sehingga ke hari ini kasih sayang kami makin bertambah & semoga akn terus mekar..tambah2 lg dengan our little baby will coming soon..cuma sedey sbb SB x dpt nk celebrate hari ni with Mr LP sbb dia kene keje..sedey duk sowang2 kt umah..layan tv..wt keje umah..but insyaAllah nnt sok lusa bila LP dah siap keje kami akn celebrate..tapi LP bawak balik jambangan bunga ros merah buat SB..thanks and love you abg..muahhh..



ni jambangan bunga Anniversary kami..thanks abang cayang..muah!!

SIMPTOM DI AKHIR KEHAMILAN

Masa trimester pertama dan trimester kedua preknen , SB tak alami lgsung cramp ke, sakit dada ke..byk dgr org2 yg dah lalui bercerita dan SB slalu berdoa agar semua tu x jadik kt SB, minta dipermudahkan semuanya..tp Allah tu Maha Adil kan..semua org kene merasa gak sorang sikit..eheh..sepanjang mengandung 36 minggu nih..SB dah 4 kali alami cramp dan 2 kali sakit dada yg teramatlah teruk sampai nangis guling2..SB cramp semasa tidur mlm, terjaga dari tidur dan biasalah yg jadik mangsanya..Mr LP lah kene bangun jadik tukang urut kaki nih..mungkin sbb skang ni cuaca sejuk sgt kut, pasal sakit dada tu SB dah tanya doc, doc kata itu simptom biasa sbb baby makin membesar dan menekan dada kita..SB risaulah kn sbb dada sakit memulas sampai ke seluruh perut..yg paling teruk masa raya kedua baru ni, masa tu duk kt kg Mr. LP, tgh2 mlm sakit dada sampai ke seluruh perut, SB takut dan risau..LP sapu2 minyak, x jadik jugak..akhirnya SB nangis ikut suka hati..barulah lega dan boleh sambung tido..rupanya nangis adalah ubat mujarab. Aduhai dugaan...

tapi SB bersyukur pada Allah sbb mengurniakan pengalaman ni utk SB alami..moga2 segala perjalanan akn datang akan dipermudahkan..aminn...

8 Bulan 2 Minggu

dah lama x meng-update blog..ntah skang ni cam mls ckit nk ngadap pc..

Alhamdulillah..kandungan ni dah makin besar..SB pun kdg2 semput gak kehulu kehilir..tapi still gagah lagi..SB xnak wt lemah2 x berdaya..petua org dulu2 kan masa2 camni la kene bykkan berjalan..jgn duk saje aje..nnt susah nk deliver..dan kenelah seiring juga dgn kesihatan..if x sihat kenelah duduk rehat juga..hihi..alhamdulillah sampai ke harini SB masih lg sihat utk buat kerja2 umah dan opis..masih lg bertenaga utk kesana-kesini..yg penting cuci mata di shopping complex...ahaaa..dan mkn apa juga mknan kegemaran..nnt dah pantang kene pantang itu dan ini..masa inilah nk pulun mkn pun kan..next week ada checkup lg..x sabar nk tahu berat baby, last sekali doc expect 1.3kg masa tu 7 bulan..skang hopefully berat bby bertambah..tp jgn berat sgt ye bby..nnt susah ibu nk kluarkan kamu..hehehe..yg penting selamat dan bjalan lancar kan..amin..skang ni kt opis duk ligat wat aktiviti 5s, dh berminggu2 kitaorg pulun siapkan apa yg patut, nnt auditor dtg 22/9/2011, byk lg kene buat..haishh..pening pala..Sb mcm biasalah..mmg xleh duk diam..nk rehat saje je x sampai hati sbb kudrat masih lg gagah nk wat kerja..tp bila balik keje petang sampai mlm terpasksalah Mr. LP jadik tukang urut free...thanks Mr. LP!! satu aje yg jadik kesusahan SB skang, bila start maghrib aje dada SB ni akan sakit..rasa pedih berombak..biasa ke ek masa peknen gini ke..ada risik2 tanya gak org2 yg bpengalaman..diaorg kata mungkin angin..erm..mungkin juga..dan mudah-mudahan keadaan ni akan beransur hilang..x tahan gak sakit dada aje slalu..