Kejadian I Ogos Lalu..

ohoo..byk posting yg tergendala dipost harini..maklumlakan kengkangan masa..hihi

SB nk kongsi cerita yg dah basi jugak sbnarnya, 1/8/2011 yg lalu SB gi first checkup utk bulan ni..bulan ni saje ada 3 checkup ye kat KK..ayayai..macam biasalah bila hari checkup SB akan minta time slip..mls nk isi borang time off..tp kejadian pd hari tu sungguh menyentap hati SB dan LP menyebabkan SB terpaksa amik EL..alkisahnya SB dan LP pepagi isnin tu siap2 nk gi KK, bila turun ke parking je kami sentap jap..apa yg jadi kt kete kami nih..cermin kereta sebelah pemandu retak beribu2 lemon wooo..kami terkedu sekejap..nak nak si LP..mmg terkedula dia kan..cuba pikir2 knapa jadik camni..ada org ketuk nk pecah mauk ke? x mungkin sbb retak bukannya dari kesan ketuk2..nk kata panas 2 hari wiken yg lepas asyik hujan aje...
herm..akhirnya kami pasrah ajelah mls nk pikir..dgn nk hantar SB ke KK lagi, so LP decide hantar SB dulu then kami sama2 gi tukar terus cermin.SB risau dan takut masa LP bawak kete gi KK tu..takut kaca cermin tu berderai tgh jln..haru nk mengutipnya..tak terpikir pun sbenarnya cermin tu x kan jatuh pun sbb ada tinted..gelabah punya psl sampai blh pikir gitu..ahaa..selesai urusan kt KK, SB ckp kat bos SB nk EL harini..patutnya x payah EL pun, tp nk wat cane, hati gundah gelana..dgn tgk muka LP pun cam terkedu tatau nk watpe..SB temankanlah encik suami gi bengkel tukar cermin tu..melayanglah RM140..nasib baik jugaklah sbb LP penah tanya kawan dia tokei kedai cina amik sampai RM300++...mahal giler...



Selesai urusan kami pun balik ke rumah, tergamam lg kami bila LP dah kunci kete, tp alarm duk bunyi2..alahai nape lak nih..kitaorg dah pening pala..dahla puasa nih..sabar aje..kitaorg xleh la nk naik umah sbb kalau kunci kete akan bunyi2..terpaksala LP suh SB naik dulu rehat dan dia patah balik ke kedai kat baiki cermin tadi..cian LP..dugaan kita berpuasa hari tu abg..sabar ekk..


.....hari yg datang dgn dugaan..

0 komen: