CHECKUP 7 BULAN

15 Ogos lepas gi checkup lagi di KK, ingatkan date ni last dah bulan ni, rupanya ada petambahan lagi tuk bulan ni, ada lgi checkup sehari sebelum raya,29/08/2011 means dalam bulan ni saje ada 4 checkup kene wat tuk baby..penat juga dlm bulan pose ni ke KK..tp demi baby gagahkan juga...erm..smlm amik darah dan urin lagi..halamak...HB rendah lagi ar..last 1 Ogos lepas pun rendah..alahai..apa lg membebel la miss misi..nasib baik bebel lembut2 aje..sbb bulan pose kan..tapi bebel pun misi kat KK cini bebaik..bebel dalam nasihat..eehhe..yelah misi suh mkn kerang..jambu batu buang bijik..mkn hati..mmg tolak tepi la kan di bulan2 pose ni nk mkn makanan tu..nak nak hati..memang x mkn lgsung..kalau pedal mkn ar..tp x selera ar dibulan pose..SB bbuka pose pun mkn x tentu skang sbb xde selera sgt..mkn nasi jarang sgt..nk mkn makanan yg x mengenyangkan sgt aje..herm...ntah tatau nape...pening gak SB cane nk kasik HB ni normal balik ekk..nk mkn apa lagi ekk..sbb HB rendah ni ar kene tambah sekali lg checkup utk pantau HB lagi..29 Ogos..SB dah ada kt kg masa tu..ckp la kt misi dah balik kg, misi tanya kg mana??SB cakap ar igt boleh wat alasan xmo gi checkup, sekali misi kata xpe awak gi aje kat KK terdekat, x kisah mana2 pun...ayayai..nampaknya kene gi jugak ar..baru igt nk hooray dlm hati nih..ohooo..nampaknya sehari sbelum raya org lain sibuk gi shopping raya..SB sibuk nk gi KK..herm..

Yang 12 Ogos aritu jumpa doc wat scan aje..herm sgt tidak puas hati jugak sbenarnya ngan doc ni..dia mcm nk cepat then manalah SB tahu nk tanya apa..igtkan dia nk wat scan detail..scan gitu2 aje..SB tanya gender baby barulah sibuk nk tgk..alahai...sampaikan bby pun xnak tunjuk..napela anak ibu ni xnak tunjuk..malu ker..walaupun SB dah tahu sbb dah scan aritu, tp just to be confirmkan sbb kn dah 7 bulan, mana tahu scan aritu x betul ke..apa ke..tp xpelah bby xnk tunjuk jugak..sekali SB gi Poliklinik panel Mr. LP nk gi set date utk Detail scan..x puas hati juga ibu nih..hihi..Kak Maliga asst. doc kat situ suggest suh jumpa Dr. Hayati pada 23 Ogos ni...semangat Kak Maliga suh jumpa Dr. Hayati..ok SB dan LP pun set date tuk jumpa Dr tu pada 23/08/2011 ni..x sabar rasanya..hopefully baby tak malu hari tu...

sambung balik citer misi tadi..
Oleh sebab skang dah 29 minggu lebih, misi terus ajar SB cane nk kira pergerakan bby dalam peyut..barulah SB tahu rupanya bukan sekali rasa dia gerak tu dikira sekali..biar cukup satu pusingan , itu baru dikira sekali,..then bila baby tendang dgn kuat, ha..yg tu dikira sekali..jenuhlah SB duk ngadap buku tu nk catat bby movement dalam kotak2 kecik tu..terpaksalah SB mendisplinkan diri lapor pergerakan bby dlm report card nih..cam report card sekolah menengah la lak..hihi..kene rerajin mencatatlah lepas nih...nk ngelat boleh tak??hihi..tapi takut jugak..sbb SB ada baca2 dlm blog ibu2 lain, kene kira betul2 utk memastikan anak kita sihat dan tali pusat dia x belit leher..kalau x cukup kiraan dari 9 pg sampai 9mlm, mesti ada something worng..takut gak dgr..insyaAllah SB akan berdispilin lps ni...

0 komen: