Alhamdulillah..dah boleh masak

entry yg lepas2 SB ada mengomel pasal xleh masak kan..sekarang SB heppi sangat sbb dah boleh start masak..yeppi..dan org yg paling syukee adalah LP lah..dan bermula kpala SB ni duk mikir nk masak apa..nk masak apa..seronoknye rasa..dapat masak utk sang suami tersayang...dah start masak goreng2, masak sambal..dan masa tgh menaip ni SB terkulat2 telan air liur sbb teringin sgt nk mkn ayam masak kicap..rindu sangat kat masakan Ayam masak kicap yg kitaorg slalu mkn kt kedai Kak Tie kat kolej kita dulu..kan kan Mr. LP..behnya..sampai menjilat jari...dan menu tu mmg jadik feberet SB..sampaikan duk dlm kuliah boleh sms kak tie suh simpankan lauk tu takut abis..sbb bdak2 lain pun suka lauk tuh...uih syedapnya bila terbayang lauk tuh...rindunya nk gi kolej..semata2 nk mkn tuh..tapi tak tahulah skang kak tie berniaga situ lg tak..herm..takpelah sbb nk mkn jauh sgt sampai ke kolej tu x dapat kan, jadik SB igt SB nk masak sendrik la ayam masak kicap tu..tapi konfem x sama cam yg dijual kat kolej dulu..ayam dah ada..maybe wiken ni minggu betul2 sbelum bulan puasa SB akan masak2 kt umah..x sabar nk tunggu wiken ni..knapa wiken??sbb kalau nk masak weekdays x sempat, balik opis dah penat..boleh aje sbenarnya..tp ntahla alasan je kut...tgk dululah..kalau jadik SB akan tepek resipi kat sini ekk...TUNGGUUU....eeheh..tapi nk tepek dulu gambar ayam masak kicap yg ala2 cam kedai kaktie jula dulu..slurppp syedapnyaa..
credit to google..

1 komen:

che rus said...

waa....masakan nampak sodap ar....hehehe....nyum2x...