KECEWA..HARDISK ROSAK

Alkisahnya isnin lepas PC SB kt opis rosak..selalunya SB tsentuh wayar sambungan CPU, bila restart boleh je bukak balik..tp malangnya kali ni..bila tsentuh lg wayar tuh,restart balik WINDOWS dah xleh bukak dah..adush geramnya..knapakah..gigihla SB berulang kali restart dgn harapan dapatla at least backup dokumen kerja opis yg kt dalam tuh..aduyaiii..
kalau PC sendirik bolehla SB try2 godek..repair window ke hape ke..inilah gunanya pembelajaran masa di zaman belajar dulu..masa belajar bukan main terrer lagi format2 godek PC, sekali dah lama tinggal zaman godek2 tuh..dah lupa dah..lagipun ini PC opis..mls nk bersusah payah, kol ajelah technician suh tgkkan hape penyakitnya PC nih..maka PC tersebut telahpun diculik oleh technician utk dirawat..nasiblah kt opis tu ada opismate yg bercuti, jadik sementara PC kene culik, dapatla SB tumpang guna PC diaorg..SB pesan kt technician tu,kiranya bolehlah selamatkan dokumen yg ada di PC tersebut..kerja2 opis SB tuh..testing, isu2, dokumen...macam2 mende dlm tuh..dahla x buat backup..mampuihla kalau hilang..mimpi ngeri jadiknya..

Sekali harini, technician dtg hantar PC tuh..sedihnya sob..sob..dokumen x dpt diselamatkan sbb hardisk yg rosak..so, backup pun xleh nk wat, PC tu terpaksa diformat..ayaaaa..rasa nk menjerit ajek..tp SB pikir positif , nampaknya lps ni SB terpaksala mintak belas ihsan ahli team utk dptkan balik dokumen berkaitan kerja if any...aduyai..mencik!!..tp apakan daya...takpelah..semua ni dugaan..sabar itu separuh dari iman...

1 komen:

che rus said...

ekeke...sabar jelah....saya pun mcm akk dulu..dugaan namenye..sedihkan..