Lama Tak Ceriter..

Herm..lama x jenguk blog ni..sunyi senyi jek..ada masa lapang jap ni nk menaip la ckit..SB menyepi bukan apa..Sb alami alahan..dan mood alahan ni turun dan naik..kejap elok..kejap teruk..uhuuu..x sabar nk tunggu sampai 3 bulan..kalau lah 3 bulan kan...Ya Allah..kurangkanlah dugaan HambaMu ini..SB bukan merungut..ttp nk bercerita pengalaman first pregnant ni..uhuu..harini dah 8 minggu baby ni duk golek2 dalam ni..x sabar nk tunggu baby besar dan besar lagi..masa first dpt tahu pregnant, masa tu dah 6 minggu..msa 7 weeks SB mual, loya aje..masuk 8weeks dah mula muntah2..x boleh bau masakan langsung..skang ni LP la yg jadik Mr Mama kt umah..kebanyakkan keje umah terpaksa di hand over kan kpd LP..nasib ada LP yg memahami..tq cayang LP..muah muah.
yg paling x tahan SB xleh bau masakan..rasa nk terkeluar je isi perut ni..kalau nk mkn pepe, kene bayangkan kesedapan makanan tu..baru boleh mkn..tersiksa rasanya..tapi SB redha demi baby..SB telan juga apa2 tuk tenaga..kalau x mesti SB lg lembik jadiknya..

Pergi keje pun mcm x gi..sampai opis dah mual, last2 berbaring tido ajek..menyusahkan opismate lg ada..cian diaorg kene gi beli mknan kt SB..SB bersyukur sgt sbb diaorg sgt2 memahami..sanggup layan kerenah SB ni..walaupun SB x mkn pun mknan yg diaorg beli..uhuu..kalau SB MC..duk umah aje pun lg sakit..demam secara ttiba..lg xde org nk layan mkn, last2 tunggu je LP balik keje bwk balik mknan..tp sengsarala nk menanti kul 6ptg LP balik..

SB sentiasa berdoa supaya Allah permudahkan perjalanan SB membawa satu nyawa dalam rahim ni..semoga xde masalah2 yg besar akan menimpa..semoga dipermudahkan segalanya..

Betulla kan..selera org mengandung ni pelik..setakat ni LP sllu dapatkan apa yg SB nak..tp SB x mkn byk pun..sllu minta maap ngan LP sbb x dpt habiskan mknan..skang ni sllu terbayang makanan2 yg sllu dimakan smasa kecik di kg..x sabar nk balik kg..nk mkn sume mkanan idaman tu..yg paling terasa nk mkn..LAKSA TERENGGANU..huwa..sape cini pandai buat..kalau SB boleh masuk dapur dah lama SB buat..tp apakan daya..uhuuu

0 komen: