ENTRY CUAK!!

Spek Biru (slps ni ditaip SB)..

SB masih lg cuak masa menaip psl entry nih..sbb apa..tengtengteng..
xdelah..tadik kt opis opismate duk ckp2 rimau:-
Kak A : eh sape ek dalam bilik air tu? lama ngat la akak duk tunggu..x kuar2 pun
Kak B : erm yelah..sy ada gak duk tunggu tadik, senyap jek..ntah ada org ke tak
Si C : ntah2 pengsan ke apa??

SB yg tgh duk syok membakar DVD (burn DVD ler)nih pun tersentak..terpikir sendirik, pg tadik aku masuk ok ajek..tapi pg tadi ar..keraguan ni berlaku ptg..aahha
SB pun sampukla perbualan diaorg..tup2 akak D ni ajak SB g jadik ala2 MekGyver siasat apa berlaku..ahahah..SB dgn penuh bersemangat ikutlah aje..

sampai ditempat kejadian..
SB : hermm..ada org x dlm ni (sambil ketuk2 pintu toilet ala2 gengster)
Kak D: cuba ko godek2 tombol dia ni, ntah ada org pengsan..
SB : x blh ni kak..kalau blh godek dr luar ni, dah lama ada org blh bukak dr
luar..hihi
Kak D: cuba ko intai dr bawah..
SB : akakla tgk..SB x berani..takut betul ada org
(sebenarnya bukn takut ada org..ni gara2 duk selalu tgk citer hantu ni..
mula la duk terbayang ada hantu dlm tu..apa da..)
Kak D: ishk ko ni..(maka kak D pun intai.) xde org la SB..ni terkunci sendrik nih

lepas konfiden mmg xde org..SB pun cuba try godek2 lagi pintu yg ke2 yg pintunya good condition..mana tahu leh jdik MekGyver solve masalah ni..x boleh jugak..sedang elok aje SB kuar dr toilet ke2 tu..ttiba bunyi flush..aiyakkk..terdiam SB..cuakk giler...Kak D dah tergelak...yelah sbb SB igt mmg tul la ada org dlm toilet 1 tadik..rupanya toilet ke2 tu flush dia auto, sbb SB masuk tadik dia ter'auto' flush biarpun x digunakn..CUAKKK giler...mula la terbayang citer2 hantu yg penah tgk tuh..uhuuu..

akhirnya kitaorg decide x dpt nk solve, kene kol CC la ckp kt maintainance..
balik kt meja kene gelak ajek...cuakkk..

nota kaki : jgn tgk citer2 hantu sorang2 tau!!

Jalan-jalan tgk wayang

Salam, semalam tak plan pun nk tgk wayang..tetiba Mr LP sms

LP : b, arini citer shaolin dah kuar, jom tgk nak??
SB :(dlm hati) alahai..ajak tgk citer cine lak..x brapa nk suka la)
tapi sbb nk jaga hati LP dan teringin gak nk tgk..maka SB pun jawabla sms
- ok, jom wayang, nnt b beli online, tgk seat dulu
(mesti hati LP bermunga-munga bila balas sms camnih..suke ar tuh)

kelam kabut kitaorg bjln laju2 nk masuk panggung, maklum la lewat cket sbb g withdraw dulu tadik..dah gaji kan..
start citer..herm..dah start tunjuk gunung ganang..ramai org mati..dalam hati..alahai ni x besh citer cine nih..
tapi bila start je Jeneral Huo(Andy Lau)kuar..eh, cam besh jek..mula SB fokus sbb x nk ketinggalan tgk jalan citernye..biarpun sakit belakang sbb duk barisan last skali kerusi straight semacam ajek(tp mmg SB ada masalh skt blkg pun)..uhuu..

best sangat citer ni..berbaloi bayar RM11, mahal ckit sbb arini br kuar citer ni kan.
byk pengajaran dr citer SHAOLIN ni sbnarnya..salah satu..
- jgn percaya dgn org yg sgt kita percayai..mesti waspada..
Jeneral Hou ni akhirnya menyesal krn terlalu mempercayai saudaranya Huo Lung (lakonan Nicholas Tse)..akhirnya Huo Long sendiri merancang menjatuhnya dia..
babak perang2 & kungfu mmg besh..mmg x rugi ar tgk citer nih..
kenelah g tgk kalau nk tahu kesudahan citer nih, weekend ni leh r g serang panggung!!


nota kaki : LP utk Lord Perry, SB utk Spek Biru..ahaks!!

Masih Terasa..kehilangan

Setiap saat sejak 9 bulan yg lepas..
aku masih rasa dia ada..masih terngiang suaranya..
Kdg tak sedar airmata bergenang..pantas ku sapu agar tiada yg perasan..
lagi laju airmata lps dgr lagu dr HIJJAZ ni..
sblum kehilangan org tsyg pun kalau dgr lagu ni aku menghujan..
inikan bila Arwah sendiri yang pergi..

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kaulah Ayahku kau teman sejati
Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kaulah Ayahku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Kaulah Ayahku kau teman sejati

AL-FATEHAH UNTUK ARWAH AYOH YANG TERSAYANG..
AB GHANI BIN MOHD NOR..
ACHIK RINDU AYOH...

Dengan gigihnya..

eheeh..nak tergelak pun ada.sebenarnya saya tgh berusaha dgn gigih utk mengedit blog saya nih..mcm2 template, mcm2 page saya tgk..saya godek2..x siap2 agi..mls nk wat beriya lagi..no idea maaa..nnt bila saya dah pandai..tgkla..hhhaa angkat bakul sendirik nampak..saje jek sbb sy bosan..tgk org laen ada blog..teringin gop..saya akan cuba mengasah minat utk menaip sbb selama ni bukannya rajin sgt pun..selamat berjaya utk diri saya!!..chayok spekbiru!!
Salamun alaik'

Harini tertarik dgn isu wanita ganas dalam paper smlm, tp kupasan selanjutnya hari ini oleh Uztaz Zawawi dlm Metro 24 Jan 2011.


gambar pinjam dr google

Pelik dgn wanita kategori tersebut..apa yg bersarang dihati sanubari hinggakan sang suami tmpat bermanja pun dia sanggup nk maki hamun, sepak terajang...apa dunia ni nk terbalik dah ke..wanita jadik lelaki..dan sebaliknya??aduhai wanita..

Laporan Metro 23/01/2011 smlm pun ada ckp pompuan ni mmg gangster ar..panggil suami mcm2, sampai laki tu takut kt dia..hinggakan berlarutan kat family si suami pun dpt nasib yg sama..kene maki hamun..haihhh..peliknyee..kadang bunyiknye cam laki ni dayus & penakut pun ada..mana kejantananmu wahai lelaki??takkan nk tunggu aje bini duk maki hamun, siap complete set ngan family skali kene!!apa yg laki tu buat? why..??bini dia badan besar sgt ke??if badan besar sekali pun..mana kuasa veto lelakimu??bukan maksud saya nk marahkan laki dan menangkan pompuan tu..tapi pelik...amat pelik..

Wanita ni mudah dibentuk sebenarnya..kalu kene caranya..walau segarang mana pun dia..cam lelaki gak..boleh dijinakkan...

Tapi ini pandangan saya..dlm blog saya yer..mungkin masing2 ada pandangan masing2..
Wallahua'lam

SALAM TAHUN BARU


Salam tahun baru buat semua..diam tak diam dah masuk tahun baru dah..masih belum terlambat nk ucap selamat tahun baru 2011..ermm..macam semua org semua duk berkira-kira dah tercapaikan azam tahun lepas sbb nk karang azam tahun baru lak nih..sama ler cam aku..mcm biasa setiap tahun ada azam..tp x semua serius..tapi azam aku tahun ni..aku nk serius dgn azam aku..nk laksanakan azam tahun 2011..



Aku nk tulih gak azam aku kt cini..

1. Berazam nk dapatkan first baby tahun ni..hanya padaMu aku memohon..Amin

2. Berkira-kira nk beli sebuah rumah tahun ni..Moga Allah murahkan rezeki kami suami isteri.

3. Azam lama di carry forward..nk pakai DSLR D3100..dh bg hint kt hubby..

4. Nak kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi..ada ker kontroversi?ahahha

5. Nak majukan diri dlm segala pekerjaan..jadik isteri yg taat, anak yg solehah, pekerja yg komited..amin



Moga dipermudahkan segalanya..Amin